Artet Figurative Expo – Shkolla e Mesme Kombëtare Artistike “Prenkë Jakova”

Time posted: Monday, May 11th, 2015 3:32 pm

Share on Facebook209Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

PerSitin

“Veprimtari e Grupit PerShkodren”

Artet Figurative Expo – Shkolla e Mesme Kombëtare Artistike “Prenkë Jakova”

Shtjellim:

Stafi PerShkodren, i nisun nga dëshira për me dhanë një ndihmesë modeste për shkollën e mesme kombëtare të arteve figurative “Prenkë Jakova” në Shkodër, ka mendue me bashkëpunue me  një grup artistësh profesionistë që ushtrojnë aktivitetin e tyne si brenda ashtu dhe jashtë Shqipnisë, në nji projekt të ri artistik. Këto artistë të përzgjedhun do të japin një feedback kompetent në evidentimin e vlerave të punimeve te nxanësve të shkollës, e nëse me vend, do të japin edhe kritikën e tyne; kjo gjithmonë për përmirësimin e anës profesionale dhe metodike, të ecunisë në punën me talentet e reja.

Kjo veprimtari dhe ky bashkëpunim i joni, mendohet të zhvillohet në fund të çdo viti shkollor, për nxanësit maturant të Shkollës së Mesme Kombëtare Artistike “Prenkë Jakova” dega e Artve Figurative.

Kol Mileta

 

Punimet e nxansave do të fotografohen, dhe ky material në foto do të grupohet e ma vonë do të publikohet i grupuem në formën e një ekspozite virtuale që do të rrijë e hapun për një periudhë kohe në sitin PerShkodren.com. Ekspozita do t’jetë e hapun për shkëmbim mendimesh e vlerësimesh, gjithmonë pa përjashtue edhe kritikën.

Qëllimi:

– Me perkrahë programin shkollor, duke stimulue drejt vlersimit të artit.
– Me rritë kërkesat për progres të dukshëm dhe konkurrent të punës në shkollë.
– Me nxitë arritjen e rezultateve dhe të nivelit bashkë-kohor të përgjithshëm artistik të nxanësve të kësaj shkolle.

Vlerësimi:

Të gjithë pjesëmarrësit do të marrin nga një Simbol Dixhital Evidentues. Shumica e prumjeve (piktura/skulptura/apo punime të tjera të artit pamor) do të analizohen me kujdes dhe komentohen nga grupi i artistëve profesionistë. Klikimet apo komentet do të krijojnë pa dyshim, një mbështetje të fortë vlersuese, drejtë qëllimit të përbashkët!

Grupi i artistëve profesionistë:

Franc-Paci

Franc Paci

Alkan-Nallbani

Alkan Nallbani

Emil-Bakalli

Emil Bakalli

Kol-Mileta

Kol Mileta

 

 

 

 

 

 

Falenderojmë përzemërsisht në këtë bashkëpunim për punën e tyne të perkushtueme dhe të palodhun – Stela Franja, Rozafa Shpuza, Adrian Paci, Alkan Nallbani, Emil Bakalli, Anton Kaftalli, Astrit Fani, Franc Paci, Kol Mileta, Sait Saiti, Pjeter Logoreci, Esmerialda Herovi, Ruzhdi Shkreli, Bledar Baja, Arben Suma, pa harrue edhe nxanësit pjesëmarrës bashkë me te gjithë stafin fakultativ & administrativ që kontribune në realizimin e suksesshëm të kësaj veprimtarije.

Një përshëndetje dhe falenderim i sinqertë shkon për drejtorin e shkollës Anton Kaftalli, i cili po rikthen, në menyrë dinjitoze, prezantimin e diplomave në këtë shkollë.

Maturantët e diplomuem 2015

Stafi Fakultativ

Ruzhdi Shkreli (pikture), Bledar Baja (pikture & grafike), Arben Suma (skulpture) dhe Esmerialda Herovi (Tekstile).

Pikturat2.fw

Aleksadra Sirma

Aleksander Sirma

Alketa Selhani

Alteta Selhani

Anlisa Seitaj

Anlisa Seitaj

Denis Miloti

Florinda Koleci

Florinda Koleci

Gjyljana Simonaj

Gjyljana Simonaj

Helga Jubani

Helga Jubani

Krajlica Gjonaj

Morinda Ibrahimi

Morinda Ibrahimi

Skulpturat.fw

S. Dini

Sulejman Dini

S. Ademoviq2

Safet Ademoviq

N. Zajeti

Nard Zajeti

Medin Begovi

Medin Begovi

Indurian Hasaj3

Indurian Hasaj

Indurian Hasaj

Indurian Hasaj

Anton Selbaja2

Anton Selbaja

11253792_10152973233539010_692017305_n

Të Gjithë


 

Tekstilet.fw

1

Helga Jubani

Krajlica Gjonaj

Krajlica Gjonaj

Aleksander Sirma

Aleksander Sirma

Altea Selhani

Altea Selhani

I gjithe grupi

I gjithe grupi

Krajlica Gjonaj

Krajlica Gjonaj

Enlisa Seitaj

Enlisa Seitaj

Aleksandra Sirma

Aleksandra Sirma

Helga Jubani

Helga Jubani

Enlisa Seitaj

Enlisa Seitaj

Aleksander Sirma

Aleksander Sirma

Benita Kroni

Benita Kroni

Helga Jubani

Helga Jubani

Arlind Kraja

Arlind Kraja

Krajlica Gjonaj

Krajlica Gjonaj

Aleksander Sirma

Aleksander Sirma

Aleksander Sirma 17

Aleksander Sirma

Enlisa Seitaj 18

Enlisa Seitaj

Aleksander Sirma 19

Aleksander Sirma

Altea Selhani 20

Altea Selhani

Enlisa Seitaj 21

Enlisa Seitaj

Aleksander Sirma

Aleksander Sirma

Enlisa Seitaj 23

Enlisa Seitaj

Aleksandra Sirma

Aleksandra Sirma

Altea Selhani 25

Altea Selhani

Benita Kroni

Benita Kroni

Aleksandra Sirma 27

Aleksandra Sirma

 

sIMBOLET dIXHITALE.fw

Aleksadra Sirma.fw

Aleksander Sirma.fw

Altea Selhani.fw

Anlisa Seitaj.fw

Anton Selbaja.fw

Arlind Kraja.fw

Benita Kroni.fw

Denis Miloti.fw

Enlisa Seitaj.fw

Florinda Koleci.fw

Gjyljana Simonaj.fw

Helga Jubani.fw

Indurian Hasaj.fw

Krajlica Gjonaj.fw

Medin Begovi.fw

Morinda Ibrahimi.fw

Nard Zajeti.fw

Safet Ademoviq.fw

Sulejman Dini.fw

 

Mediat

Gazeta Telegraf – 23 Qershor 2015

Gazeta Telegraf – 23 Qershor 2015