Arkive: Arti Pamor

“TROKITJE KUJTIMESH” – nga Olta Dokle

Rozafa Shpuza

“TROKITJE KUJTIMESH” – Ekspozite Fotografie – Rozafa Shpuza

Emni “Rozafë”, mban një qytet mbi ballë, thjeshtësisht, t’gjallë. Emni “Rozafë” i ka themelet, rranjë. Tingullin, kumbonë. Kumbon ky emën, pa rreshtë, në çdo gjurmë Shkodre, e shpërthen si sythi n’degë t’njomë me çdo shkodran që vatrën len, gjithmonë për me u rikthye. Kumbon për gjithkënd që e don Shkodrën me t’tanë ndërthurjen e saj, lashtësisht të hareshme.

Thonë, emni përcjellë e trashëgon. Unë them emnin e meriton. E Rozafa Shpuza, i shkon përtej e rrugëton përmbi… Dikund lexova, mjeshtërisht e kishte shkrue: “…fati jem ishte shkrue ndër arkapijat e dyzueme të këtij qyteti fatlum.”

Lexo më shumë →

Beyond words photo edition by Justina Filipi

Lexo më shumë →

Grishje t’përmallshme që na ledhin me “Trokitje Kujtimesh” – nga Albert Vataj

Grishje t’përmallshme që na ledhin me “Trokitje Kujtimesh” Nga Albert Vataj Tak-tak, ndigjohet tue ardh mbytaz deri te kureshtia, krisja e derës. Tak-tak, tak-tak, bahet ma e fort e ma e ngulmët. – Nan dera, thrret kumbueshëm nji za prej brenda shtëpisë. – Njitash po e çil, puhizshëm ndigjohet ai za qi largohet tue marrë

Lexo më shumë →

Rozafa Shpuza Photography – Video

Lexo më shumë →

Trokitje kujtimesh – Ekspozite e Rozafa Shpuzes

Mockup-1

“TROKITJE KUJTIMESH”  Ekspozite Fotografie e Rozafa Shpuzës –  nga Olta Dokle

Emni “Rozafë”, mban një qytet mbi ballë, thjeshtësisht, t’gjallë. Emni “Rozafë” i ka themelet, rranjë. Tingullin, kumbonë. Kumbon ky emën, pa rreshtë, në çdo gjurmë Shkodre, e shpërthen si sythi n’degë t’njomë me çdo shkodran që vatrën len, gjithmonë për me u rikthye. Kumbon për gjithkënd që e don Shkodrën me t’tanë ndërthurjen e saj, lashtësisht të hareshme.

Thonë, emni përcjellë e trashëgon. Unë them emnin e meriton. E Rozafa Shpuza, i shkon përtej e rrugëton përmbi… Dikund lexova, mjeshtërisht e kishte shkrue: “…fati jem ishte shkrue ndër arkapijat e dyzueme të këtij qyteti fatlum.”

Lexo më shumë →

Justina Filipi M – Nji dimension i pakufi

Lexo më shumë →

Artet Figurative Expo – Shkolla e Mesme Kombëtare Artistike “Prenkë Jakova”

PerSitin

“Veprimtari e Grupit PerShkodren”

Artet Figurative Expo – Shkolla e Mesme Kombëtare Artistike “Prenkë Jakova”

Shtjellim:

Stafi PerShkodren, i nisun nga dëshira për me dhanë një ndihmesë modeste për shkollën e mesme kombëtare të arteve figurative “Prenkë Jakova” në Shkodër, ka mendue me bashkëpunue me  një grup artistësh profesionistë që ushtrojnë aktivitetin e tyne si brenda ashtu dhe jashtë Shqipnisë, në nji projekt të ri artistik. Këto artistë të përzgjedhun do të japin një feedback kompetent në evidentimin e vlerave të punimeve te nxanësve të shkollës, e nëse me vend, do të japin edhe kritikën e tyne; kjo gjithmonë për përmirësimin e anës profesionale dhe metodike, të ecunisë në punën me talentet e reja.

Kjo veprimtari dhe ky bashkëpunim i joni, mendohet të zhvillohet në fund të çdo viti shkollor, për nxanësit maturant të Shkollës së Mesme Kombëtare Artistike “Prenkë Jakova” dega e Artve Figurative.

Lexo më shumë →

Rozafa Shpuza Photography – eMagazine

Lexo më shumë →

Grafika nga Gjergj Kolgjokaj

Gjergj

Lexo më shumë →

Oclectic by Olta Dokle

Lexo më shumë →

Justina Filipi M – Photography

Lexo më shumë →

Grafika nga Tonet Palushaj

Tonet1

Lexo më shumë →

Piktura e Kol Miletes

12583863_1215064665174295_1159310376_nKol Mileta, u lind në Shkodër me 07.09.1963. Mbaroi liceun artistik “Prenk Jakova”. U diplomu në akademine e arteve të bukura në Tiranë në vitin,1989, në piktur, grafike artistike. Punoi në shkollën e mesme Prenk Jakova si mesues grafiket e histori arti. Ishte ndër pjestarët e themelimit të shoqnis “Fishta”, e cila ishte e para shoqni artstike legale, duke hap ekspozitën e pare të lirë n’koncept. Merr pjes në shumë ekspozita të qytetit të Shkodrës e gjithashtu edhe kombëtare. Në qershor te vitit 1992 me një ftese të një shoqate artistike Romane, merr pjesë në konkuresin e pikturës per nder të “Pier Paolo Pasolini” e fiton çmimin e parë… Lexo ma shumë

Lexo më shumë →

Piktura nga Mir Juka

MirJuka

Lexo më shumë →

Fotografia e Ervis Isufit

Ervis Isufi1

Lexo më shumë →

Fotografi nga Artan Malocaj

Artan Malocaj1

Lexo më shumë →

Fotografia e Bled Brahushes

Bled1

Lexo më shumë →

Fotografia e Stela Franjes

Stela2

Lexo më shumë →

Fotografi nga Teuta Haxhija

Teuta1

Lexo më shumë →

Fotografia e Eugjen Gargjoles

Eugjen1

Lexo më shumë →

Fotografia e Adnan Ramadanit

10489818_292979490886649_710112109709326996_n

Lexo më shumë →

Fotografi nga Ilirjan Kallaj

Ilir

Lexo më shumë →

Fotografia e Rezart Halilit

Rezart1

Lexo më shumë →

Fotografia e Aurelda Dizdarit

Aurelda

Lexo më shumë →

Fotografia e Albana Mujes

albana muja

Lexo më shumë →

Fotografia e Lauren Bekteshit

10915044_10204607798728419_7420439922891016791_o

Lexo më shumë →

Fotografia e Anduena Dragovit

10903820_10204607813808796_908272306850053488_o

Lexo më shumë →

Fotografia e Donald Plozhes

10842047_10204607036869373_8347663964149305578_o

Lexo më shumë →

Fotografia e Leonora Milanit

Leonora

Lexo më shumë →

Fotografia e Erald Krajes

Erald Kraja

Lexo më shumë →

Numri i shikimeve

(298)

Arkiva