Tag Archives: Adrian Paci

Ekspozita e Adrian Pacit ne NYC – nga Jetmir Troshani

Adrian Paci.fwPara pak ditëve, galeria presticioze “kaufmann repetto New York” në nji ekspozitë avant-garde, i hapi dyert tre punimeve të artistit Adrian Paci, tashma pjesëmarrës i evidentuem në shumë galeri elitare botërore. Në këtë ekspozitë, të tre video punimet ishin rrëfime përsonale të Adrianit, segmente unikale të jetës së tij të shndrrueme mjeshtërisht në nji eksperience universale. Për ma shumë detaje në lidhje me tre punimet lexo ‘press release‘.

Continue Reading →

Ferdinand Paci – nga Kol Mileta

Prof. Ferdinand Paci   Hapja e kësaj shkolle u ba e mujtun nga artisti, piktori Ferdinand Paci (1940 – 1975). Në vitin 1974 Ferdinand Paci hap Shkollën e Arteve Figurative në Shkodër, me nji grup nxanesish, i menduem fillimisht si grup eksperimental. Me shumë energji fillon me punue e me mendue që me e çue

Continue Reading →

Adrian Paci

Jeta Leu në Shkodër më 28 janar 1969, i biri i Ferdinandit dhe Brigjildës. Ndahet herët prej të atit, kur ishte ende 6 vjeç. Nderimin për të cilin do ta shprehte tridhetë vjet mbas ndamjes me të, kur veprat atnore iu shfaqën në një ekspozitë në Galerinë e Arteve, me këto fjalë: “Unë isha shumë i vogël kur

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(387)

Arkiva