Tag Archives: Frederik Rreshpja

Pakohja e gjithmonshme e lirikut tragjik Frederik Rreshpja – Nga Albert Vataj

Pakohja e gjithmonshme e lirikut tragjik Frederik Rreshpja Nga Albert Vataj Sot mbushen 9 vite, që atë ditë të cergët shkurti të vitit 2006, ditë kur u këput të gjallët e lirikut tragjik Frederik Rreshpja. Në 66-vitet e jetës së tij, siç e pohuar më 1998-ën: “… kam qenë gjithmonë i braktisur. Kam kaluar nga

Continue Reading →

Kur u takova s’pari dhe s’mbramiherë me Fredin – Albert Vataj

Kur u takova s’pari dhe s’mbramiherë me Fredin M’ndërmendet si sod takimi s’pariherë me të. Kjo me gjas bani vaki aty nga viti 1995. Një miku jem, që asokohe rrekej me e gjet vedin në regëtimat e poezisë, lyp një këshill prej Fredit. Shkuem për me e taku. M’bahet si sod. Dera gjysëm e hapun

Continue Reading →

Frederik Rreshpjes – Në prag të 9-vjetorit të mungesës – nga Shpëtim Kelmendi

Në muzgun e një poeti lirik  Nji burrë shtatimët dhe i veshur me të zeza shfaqet e zhduket hapsirave gri të kryeqytetit ku dhimbshëm pulson ritmi fatkeq i botes sonë shqiptare. Një burrë i plakur, ndonëse nuk është më shumë se gjashtëdhjetë e tre vjeç, me një çantë  të zezë e të vjetër hedhur në supin e

Continue Reading →

Fredi është vetëm – nga Shpëtim Kelmendi

Në nderim të Frederik Rreshpjes Fredi është vetëm. Vështrimin mbërthyer në nji pikë. Cigarja në gishtat e tij të hollë dhe hiri i bardhë që nuk shkundet pothuajse asnjëherë. E pluhuri thjesht i  bie në prehër, ashtu siç bien ditët e jetës në prehërin e përjetësisë. Harron, nuk i jep rëndësi,ose vigjëlon mbi perandorinë e

Continue Reading →

Në kujtim të Frederikut të Madh të Poezisë – nga Shpëtim Kelmendi

Kur vdekja vjen në shkurt (Në kujtim të Frederik Rreshpjes) Poetët e mëdhenj vdesin në muajin shkurt. Poetët e mëdhenj vdesin në muajin shkurt si për të na e thadruar pashlyeshëm në kujtesë imazhin kalimtar të pranisë së tyre të shkurtër në këtë botë. Poetët e mëdhenj rrojnë 66 vjeç. Poetët e mëdhenj duken si

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(759)

Arkiva