Tag Archives: Kol Mileta

Artet Figurative Expo – Shkolla e Mesme Kombëtare Artistike “Prenkë Jakova”

PerSitin

“Veprimtari e Grupit PerShkodren”

Artet Figurative Expo – Shkolla e Mesme Kombëtare Artistike “Prenkë Jakova”

Shtjellim:

Stafi PerShkodren, i nisun nga dëshira për me dhanë një ndihmesë modeste për shkollën e mesme kombëtare të arteve figurative “Prenkë Jakova” në Shkodër, ka mendue me bashkëpunue me  një grup artistësh profesionistë që ushtrojnë aktivitetin e tyne si brenda ashtu dhe jashtë Shqipnisë, në nji projekt të ri artistik. Këto artistë të përzgjedhun do të japin një feedback kompetent në evidentimin e vlerave të punimeve te nxanësve të shkollës, e nëse me vend, do të japin edhe kritikën e tyne; kjo gjithmonë për përmirësimin e anës profesionale dhe metodike, të ecunisë në punën me talentet e reja.

Kjo veprimtari dhe ky bashkëpunim i joni, mendohet të zhvillohet në fund të çdo viti shkollor, për nxanësit maturant të Shkollës së Mesme Kombëtare Artistike “Prenkë Jakova” dega e Artve Figurative.

Continue Reading →

Danish Jukni – nga Kol Mileta

Prof. Danish Jukni Në shenjë rrespekti po due me u ndalë pak në jetën e tij për me kuptue shumë! Danish Jukni lindi në Shkodër më 19.06.1934. Kaloi nji fëmini me plot kureshtje, shumë i vemendeshëm, inteligjent e me shumë deshirë për me vizatue. Njohuritë e para për landen e vizatimit i merr nga piktori

Continue Reading →

Piktura e Kol Miletes

12583863_1215064665174295_1159310376_nKol Mileta, u lind në Shkodër me 07.09.1963. Mbaroi liceun artistik “Prenk Jakova”. U diplomu në akademine e arteve të bukura në Tiranë në vitin,1989, në piktur, grafike artistike. Punoi në shkollën e mesme Prenk Jakova si mesues grafiket e histori arti. Ishte ndër pjestarët e themelimit të shoqnis “Fishta”, e cila ishte e para shoqni artstike legale, duke hap ekspozitën e pare të lirë n’koncept. Merr pjes në shumë ekspozita të qytetit të Shkodrës e gjithashtu edhe kombëtare. Në qershor te vitit 1992 me një ftese të një shoqate artistike Romane, merr pjesë në konkuresin e pikturës per nder të “Pier Paolo Pasolini” e fiton çmimin e parë… Lexo ma shumë

Continue Reading →

Mos ma mbytni andrrën – nga Kolë Mileta

Sot me pare, nesër pa pare… Përditë e merrte me vedi e e çonte në shtëpi i vorfni. Tashma ishte ba e modës pergjigjja për dugajxhitë e asaj rruge te ndritshme të Tivarit të vjetër. “Nadja e mire”, fillonte ditën Kola prej Shkodret me dugajën e tij në krye të rrugës, që shitte me pakicë

Continue Reading →

Kol Mileta, ose piktori i penelatave që di të stolisë edhe emnin e Atdheut nga Leon Lekaj

Kol Mileta, ose piktori i penelatave që di të stolisë edhe emnin e Atdheut. Unë nuk mbërrij ta kuptoj shtysën, e cila qysh prej çastit kur emni i Kol Miletës depërtoi në vetëdije, prishi paktin e qetësisë së vendosun prej kohësh mes meje dhe botës jashtë saj. I vetëdijshëm që vendi im e ka ma

Continue Reading →

Dishepull i tjetërsimit të hapsinës rurale nga Ilir Cukali

Djali i dytë i familjes Mileta, Gjoni do t’i ngjitte shkallët e dijes tue përshkue Kolegjin Saverian, gjimnazin e shtetit dhe fakultetet e Agrikulturës në Peruxhia e Torino. Për gradën shkencore të doktoraturës, në Torino mbrojti me sukses punimin me temë “Disa pika mbi ekonominë e sotme Shqipëtare”. Udhëheqës i këtij materiali autentik sintetizohej në

Continue Reading →

Njihuni me PerShkodren – Intervistë me Jetmir Troshanin

I uroj mirëseardhjen Jetmirit tue e falenderue për mirsinë me të cilën pranoi ftesën për kët intervistë. Të falemnders nga zemra e dashtun Irenë për ftesën, mendimin pozitiv dhe emocionin e pakrahasueshëm që më ke dhurue tue pregadit këtë intervistë. Ky emocion më prek thellë dhe vjen në nji kohë besoj të përshtatshme me thanë fjalën teme në lidhje

Continue Reading →

Rrefime PerShkodren – Gusht 2014

Keto Rrefime kane me u postue ne Resvisten digjitale PerShkodren e cila ka me u publikue ne fund te vitit.

rrefime

Continue Reading →

Kafe Virtuale me Z. Kol Mileta – Data 9 Shkurt 2014

Me kujtohet nje pjese filmi krejt UNIK, kur nje njeri i mire i dhuron nje organ jetik te trupit te vet, nje njeriu edhe aq ma te mire, (qe bante bamiresi pa u duke, ne mshehtesi totale dhuronte para e miresi te varfenve e jetimeve)… Dy burrat nuk njiheshin, por dhuruesi kishte marre informacione te

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(2072)

Arkiva