Tag Archives: Kolec Traboini

Poezi e Filmuar nga Kolec Traboini

MIGJENI SI KRISHT-  poezia & filmi nga Kolec Traboini

Continue Reading →

Film histori – Për Shkodrën nga Kolec Traboini

DËSHMI NGA BARLETI 1504 – film dokumentar nga Kolec Traboini Filmi më i mirë dokumentar i Kinostudios 1990

Continue Reading →

Shqipërime nga Kolec Traboini

JULIANNA BAGGOT 30 shtator 1969, USA Julianna Baggot është autore e 16 librave, romane e poezi, ndër të cilët: “Vajzat flasin”, “Familja e Mis Amerikës”, “Madama”, Princi i Fenvej Park”,”Ky vend i nënave”- poezi, “Dashuria e Lizzie Borden”- poezi, etj. Autorja e njohur amerikane J. Baggot, e cila ka botuar edhe me pseudonimet letrare Bridget

Continue Reading →

Film – Poezi nga Kolec Traboini

Film – Poezi  nga  Kolec Traboini GJETHE VJESHTE- filmi & recituar nga vetë autori Kolec Traboini http://youtu.be/liMqb5Pjrzg AKUAREL – filmi & recituar nga vetë autori Kolec Traboini http://youtu.be/YqdBAblis1A DIMRI NE BOSTON- filmi & recituar nga vetë autori Kolec Traboini http://youtu.be/IeYeB1lxOn4 NË RRMAJ – Atit tim- filmi & recituar nga vetë autori Kolec Traboini http://youtu.be/NWdAINd8WaU MA

Continue Reading →

Recitime nga Kolec Traboini

Recitime nga Kolec Traboini KISHA DASHTË ME DEKË PËR S’ DYTI- recituar nga vetë autori Kolec Traboini https://soundcloud.com/traboini/kisha-dasht-me-dek-p-r-s-dyti SHIRA LIRIKË- recituar nga vetë autori Kolec Traboini https://soundcloud.com/traboini/shira-lirike-recited-by-authoir-traboini GJITHE DITEN KAM QE TE KERKOJ-recituar nga vetë autori Kolec Traboini https://soundcloud.com/traboini/gjithe-diten-kam-qe-te-herkoj-recited-by-author-traboini VENUS PA KOKË- recituar nga vetë autori Kolec Traboini https://soundcloud.com/traboini/venus-pa-koke-recited-by-author-traboini GJINJË ÇAMËRIE- recituar nga vetë autori

Continue Reading →

Poetika e Fëmijërisë & Prozë nga Kolec Traboini

ESÉ POETIKA E FËMIJËRISË Fëmijëria ime dhe lotët e mi të brishtë, rrinë ende fshehur në atë rrugicë në Shkodër që atbotë mbante emrin “Badra”. Mua më dukej emri më i bukur në botë, por disa thonin se ishte thjesht emri i një barishtjeje të egër. Gjithsesi Badra ime nuk kish si të ishte e

Continue Reading →

Njihuni me Kolec Traboinin

KOLEC  TRABOINI – Kineast, poet dhe gazetar, ka  lindur në Shkodër. Ai është biri i mësuesit atdhetar Palok Traboini nga Hoti, kryengritës i luftës për pavarësi,  sekretar i Ded Gjo Lulit por i mbetur jetim që i vogël. Kolec Traboini ka kryer shërbimin ushtarak në Tropojë,  më pas ka  punuar në fabrikën e Fibrës së

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(114)

Arkiva