Tag Archives: Lec Balca

Dedikim për Lec Balcën

Lec Balca

Në nderim të figurës së Lec Balcës, në ambientet e restorant “Vivaldi” Shkodër, sot me 15 Nandor 2015, u organizue aktiviteti: “Me Lec Balcën në 80 vjetorin e lindjes e përvjetorin e lamtumirës”, ku shumë miq, dashamirë e të afërm morën pjesë, tue naltësue kështu kujtimin e tij.

Ndër të tjera, nxanësa të dikurshëm, miq e shokë i kishin dedikue nga nji shkrim, tue prue momente nga kujtimet e ngjarjet jetue me profesorin kaq të dashtun e të respektuem njiherësh.

Tue dëshirue me përcjellë emocionin që kishin të pranishmit në këtë aktivitet, e gjithashtu me vazhdue me ndriçue ma tej emnin e Lec Balcës, Stafi PerShkodren do të postojë përditë nga nji prej këtyne shkrimeve.

Continue Reading →

Dedikim për Lec Balcën – nga Anjeza Gjeluci

Isha në klasë të parë 1985 kur takova nji burrë ftyrëpaqtë me sy të qëshun, kapele republika e me fizarmonikë në Shtëpinë e Pionerit. Kërkonin zëra të rinj për Festivalin Kombëtar Shqiptar që do të zhvillohej. Traditë Shkodre. Ishte pikërisht mesues Leci, i cili kërkoi me ma ndi zanin e unë me u ba pjesë

Continue Reading →

Dedikim për Lec Balcën – nga Robert Prendushi

Bisedë për Lec Balcën Nuk di nëse ka ndonjë lagje tjetër e qytetit, – sepse e tillë ka qënë për mua Shiroka, – që i ka dhënë kaq shumë njerëz të njohur e të vlefshëm Shkodrës (natyrisht në krahasim me popullsinë). Ky mendim më erdhi i pari, kur një ish nxënëse më kerkoi të shkruaj

Continue Reading →

Dedikim për Lec Balcën – nga Gjergj Kolgjokaj

Me Profesor Lecin (mësues Lecin ashtu e mbaj mend qi e thirshim kur kena kene fëmi) kam kalu katër vjet të mrekullueshme në tëtevjeçare! Ai ishte mësuesi jonë jo vetëm i muzikës, por për mendimin tëm edhe i jetës! Sa herë qi hite në klasë syt e mi lakmoshin firzamonikën qi e kishte t’hedhun n’krah

Continue Reading →

Dedikim për Lec Balcën – nga Felek Tivari

Respekt e mirë njohje për zotni Lecin! Nostalgji të shkruash për një figurë kaq të dashur, jo vetem për koleget e tij, por edhe për të gjithë ato breza nxënesish që z. Leci ja kushtoj jeten e tij. Lec Balcen kam pase fatin ta njihja në pergatitjet e festivaleve për fatosa e pionierë, organizoheshin çdo

Continue Reading →

Dedikim për Lec Balcën – nga Olta Dokle

Për Lec Balcën… Për mue, për vite me rradhë, ai ishte Mësues Leci, para se tu bante Axha Lec. Ai asht nota “LA” e kujtimeve të mija të njoma që lidhen me kangën, shtëpine e pionierit, festivalet e fëmijëve, dhe të gjitha podiumet e drunjta me shkallë, ku më kanë trokite kambët në rritëm, ndërsa

Continue Reading →

Dedikim për Lec Balcën – nga Manjola Lloja

Për Mesues Lecin… E pamundur mos me e lidh Festivalin e Femijëve me mësues Lecin… Herën e parë që kam dalë në skenën e tij, në vitin 1987, kam prezantuar një kompozim të tij, “Sic rrit Maji gonxhet”… Pastaj, sa herë jam kthyer ndër vite, si spektatore, si drejtuese e emisioneve ne TVSH, si prezantuese

Continue Reading →

Dedikim për Lec Balcën – nga Jetmir Troshani

Emni i Lec Balcës ma prek thellë kujtesën dhe ndërgjegjen. Sa herë shkojshim të shpija e tij, ai hapte deren e drunit të lyme bardh si zemra që kishte e na pritte me ambëlsi e dashamirësi. Axha Lec, e kena thirrë të tanë shokët e shoqet e Genit (djalit të vogël të tij). Axha Lec

Continue Reading →

Dedikim per Lec Balcen – nga Zamira Smajli

“Hapa- dollapa, kush është fshehur prapa Genci, Ermira, ja Beni, Zamira të gjithë i gjeta mungon Ciljeta” …Dhe vazhdojnë  vargjet e kengeve pë r femijë. Më  kujtohen ndë rsa sjell ndë r mend femijerinë  dhe korridoret e shtepisë  së  pionierit (ish- shtepia Kakarriqve) dhe befas disa tinguj fizarmonike me vinë ambel e, qëtë sisht në

Continue Reading →

Dedikim per Lec Balcen – nga Hartina Benussi

E kam njohur mesues Lecin në vitet 1981 – 1985, kur frekuentoja shkollen “Ali Laçej”. Ora e muzikes, në pergjithësi është e këndeshme për nxenesit, por ora me mesues Lecin kishte një shije të veçante për mua. Jo sepse gjatë asaj ore kendonim, por sepse mesues Leci me thjështësi e mirësi na fliste e na

Continue Reading →

Dedikim per Lec Balcen – nga Nineta Spathari Kuqi

Ndoshta viti 2000… Isha drejtuese në kopshtin “Ismet Bruçaj” dhe në një varg trajnimesh që bëmë në atë periudhe me mbështëtjen e Fondacionit Soros për edukatoret e rrethit Shkoder, bëra dhe nje projekt per elementet e edukimit muzikor në kopsht. Njeri nga elementet e ketij trajnimi ishte “Mësimi i muzikes në kopësht” dhe kush mund

Continue Reading →

Dedikim per Lec Balcen – nga Elsida Sinaj

Edhe unë si çdo artist i qytetit të Shkodres kam pasur fatin e madh të ndaj kujtimet e moshës me të bukur me mesues Lecin. Kam kenë 9 vjeç kur kam filluar të kendoj pranë Shtëpise së Pionierit, dhe per fatin tim të mire me qëlloi që do të isha pjesë e grupit të mesues

Continue Reading →

Dedikim per Lec Balcen – nga Antonjeta Pero

Kemi punue bashkë në dy institucione, për shumë vite me radhë. Në Qendren Kulturore të Fëmijeve, si instruktor të korit të festivaleve për fëmijë dhe në shkollen “Ali Laçej”. Për mu, bashkepunumi me kët njeri të nderuem e artist i talentuem, ka kenë nji shkollë në vedi. Talenti i tij të bante me e dashtë

Continue Reading →

Dedikim per Lec Balcen – nga Mimi Kaduku

Fëmijenija jeme, ashtu si edhe e shumë moshatarëve të mi, nuk mund të kujtohet pa figurën e mësues Lecit. Por unë isha pak ma e privilegjueme se shumëkush, mbasi e shifshe jo vetem në Shpinë e Pionierit, por për 90 minuta, dy herë në javë, kur na jepte landën e muzikës të shkolla “Ali Lacej”.

Continue Reading →

Dedikim per Lec Balcen – nga Gilmane Bushati

‘Mësusi i muzikës’, ose ‘mësus Leci’, shumë vonë e kam kuptue se unë paskam kenë femi i privilegjuem me pasë mësues nji njeri të përmasave si Lec Balca. Atëherë m’emociononte vetëm fakti që ai ishte në Festivalin e Femive për 1 Qershor, e kur ia dëgjoja emnin qoftë si drejtues artistik, si autor i teksteve

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(40)

Arkiva