Tag Archives: Luigj Gurakuqi

Luigj Gurakuqi ma i epërmi shëmbëllim i kombtarizmës, qytetarisë, dijes dhe përkushtimit – nga Albert Vataj

Luigj Gurakuqi ma i epërmi shëmbëllim i kombtarizmës, qytetarisë, dijes dhe përkushtimit – nga Albert Vataj Sot 137 vite më parë, më 19 shkurt 1879 ditëlindi Luigj Gurakuqi. I pashoq ishte ai në vlerat e nalta të qytetarisë dhe dijes, kombtarizmës dhe përkushtimit. “Shqiptar i vlefshëm” do të mëtonte kësisoj At Gjergj Fishta. “Pionier i qytetërimit”

Continue Reading →

Luigj Gurakuqi në 90-vjetorin e vrasjes – nga Albert Vataj

Ndërmëndje për shkodranin e madh dhe patriotin e paepur, Luigj Gurakuqi në 90-vjetorin e vrasjes Luigj Gurakuqi (Shkodër, 20 shkurt 1879 – Bari, 2 mars 1925) Në mbrëmjet e 2 marsit të vitit 1925, sonte 90 vite më parë ekzekutohet Luigj Gurakuqi, hartuesi dhe nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, poeti, arsimtari, tekstologu, gjuhëtari,

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(185)

Arkiva