Tag Archives: Marjan Bunaj

Koliqi, katërdhetë vjet prej vdekjes së tij

Pierfranco Bruni – Me 15 janar të katërdhetë vjetëve ma parë vdiste Ernest Koliqi. Lidhja mes kulturës italiane dhe kulturës shqiptare ka pasë gjithnjë një protagonist që ka sanksionue një marrëdhanie me randësi të jashtëzakonshme mes Përëndimit, Ballkanit dhe Lindjes: Ernest Koliqi. Vdes në Rome më 15 janar 1975, ishte i lemë në Shkodër më

Continue Reading →

Marjan Bunaj – Fotograf

112

Continue Reading →

Njihuni me PerShkodren – Intervistë me Jetmir Troshanin

I uroj mirëseardhjen Jetmirit tue e falenderue për mirsinë me të cilën pranoi ftesën për kët intervistë. Të falemnders nga zemra e dashtun Irenë për ftesën, mendimin pozitiv dhe emocionin e pakrahasueshëm që më ke dhurue tue pregadit këtë intervistë. Ky emocion më prek thellë dhe vjen në nji kohë besoj të përshtatshme me thanë fjalën teme në lidhje

Continue Reading →

Ne lidhje me 3 rastet “trazuese” – nga Jetmir Troshani

Në bazë të nji numrit të konsiderueshëm mesazhesh në inbox, mesazhesh telefonike, telefonatash dhe email-ash që kam marrë kohët e fundit, jam në dijeni që ka shqetësime, së shumë mendojnë, se fryma e zhvillimit në Shkodër vjen tue shmangë aspekte nga përbamja e saj e disa të tjerë jo vetëm tue shmangë por edhe tue

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(1910)

Arkiva