Tag Archives: Megg Bashi

Interviste me Megi Bashi

Interviste me Megi Bashi Shkolla juej fillore? Azem Hajdari mbetet pakoja e ngjyrave te femijerise teme mbasi me asht dhuru shume dashuri nga mesuesit Sherrinat e vogla ne klase justifikoheshin si ‘e ka mosha’ dhe takimet me prind ishin ma te kollajta . Haha Kujtimi i preferuem i fëminisë?               15 ditshat ne cadrat-kabina ne velipoje

Continue Reading →

Yjet nuk fiken – nga Megg Bashi

Yjet nuk fiken vetëm se asht natë … E njerëzit nuk shuhen pse kaherë s’jane pà. Fryma ma mirë kallaniset bashkë, po n’grusht nuk humbet pse gjysen s’e kà mà. Unë frigohem se fryma m’ik fill, e frymë s’ndi mà. E di, matànë reve ka dìll, po edhe drita tij mundet me vrà.

Continue Reading →

#‎PerShkodrenUneNgreZanin‬ © Megg Bashi

Per Shkodren une ngre zanin, une shkruej:
Unë vetë i përkas nji moshe të re edhe sic rëndomët vihet re, angazhimi i te rijve asht vetëm gjatë fushatave partiake. Do t’kisha kenë e mendimit që iniciativa tanëpërfshirëse të të rinjve të organizohen mà shpesh, në plazhe, kampe, lulishte, e sipërmarrje për qytetin tonë. Due me pà të rinj që ndërgjegjësohen e ndërgjegjësojnë!

© Megg Bashi

Continue Reading →

Nen pragun e vjetër – nga Megg Bashi

Nen pragun e vjetër tançka ulërin’ me zá. Gurtë má të vdekun n’padukshmëni sikur donë me thanë: -Edhe për ne, malli, ka me të thá. Çmenduni. Me nji frymë Gjunjëzohen tanë për nji copë jetë. Dyer t’mykuna duen duer për me u hap. Oborre t’cofuna duen fmi për me u çmall. Tanë duen lumtuni. Po

Continue Reading →

Si asht me kenë shi? – nga Megg Bashi

Si asht me kenë shi? Me kullue n’buzë tueja me ra, përditë te ti. Me u shtri n’tanë shpirtin, me shtrëngue dëshirë e ankth ndejun, nji mbi nji. Ashtu si duert tueja peshue në të miat, shtrëngue grimca akulli e frikën teme me shkri. E randë, sa dhimbja ndër kambë hapave që s’i hodhëm kurrë.

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(132)

Arkiva