Tag Archives: Merita Smaja

Interviste me Merita Blushi Smaja

Interviste me Merita Blushi Smaja Shkolla juej fillore? Pyetje qe nuk din si me ju pergjigj …sepse nuk percakton cfare? E kam kry ne Burrel, me nje mesuese fantastike nga Vlora qe e kujtoj edhe sot me shume dashuri . Veten e mbaj mend gjithmone duke lexuar ..dhe shume e heshtur … Kujtimi i preferuem

Continue Reading →

#‎PerShkodrenUneNgreZanin‬ © Merita Smaja

Çdonjëri prej nesh ka pse ngre zerin, sepse mungesat janë të shumta e gjërat që duhen përmirësuar edhe më të shumta. E kur të kërkohet mendimi për çfarë do ngrije zërin, gjërat që të shkojnë ndër mend janë ato me të cilat merresh çdo ditë. E mua më dhemb teatri, sepse është shpirti im e i të gjithë atyre që e kanë në shpirt e vazhdojnë ta japin shpirtin për të. Unë gre zërin për nevojën urgjentisht që të ushqejmë fëmijët me teatër, pra të bëjmë teatër për ta e ata të bëjnë teatër për vete e për të tjerët. Dashuria për diçka mësohet që në vogli, e më pas të vazhdojë tradita edhe në shkollat e mesme e universitetet…

Teatri ushqen shpirtin me të bukuren e bën që pas kësaj ne të kemi një teatër e një publik dashamires dhe kritikues. Para një fakti të tillë do ndihemi më mirë e do të sjellim vepra më dinjitoze, me salla plot me spektatorë, sepse e kemi mbjellë dashurinë për të që në embrion. Flm Stafi per Shkodren!

© Merita Smaja

Continue Reading →

Shkodra ma shumë se dashni, një vend ku njeriu prej ngado që të vijë ndihet mirë – nga Merita Smaja

Më thanë të them diçka për këtë qytet… por a mundet njeriu me thanë diçka për një dashuni që të lidh fort e të ban me u ndie mirë. Ky qytet në të cilin unë tashma kam vjet që jetoj, asht dashni e gjallë, e kjo buron nga shpirtnat e qytetit e të njerëzve. Dashni

Continue Reading →

Kafe Virtuale me Merita Smajën – Data 15 Prill 2014

“Shkodra… Kam 30 vjet që jetoj në këtë qytet dhe e dua shumë, sepse ka shpirt e një qytet me shpirt nuk të lëshon, nuk të lë të ikësh prej tij… Unë erdha në këtë qytet, nuk linda, por kjo nuk do të thotë që dashurinë nuk e kam të njëjtë me ata që lindën

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(652)

Arkiva