Tag Archives: Teuta Haxhija

Interviste me Teuta Haxhija

Interviste me Teuta Haxhija Shkolla juej fillore? “11 Janari” Shkolla ma adapte edhe si ndertese edhe si personel mesuesash per me u kujtu me ambelsi e paqe, ashtu siç e meriton nji shkolle fillore. Kujtoj msuse Gjylin, personifikimi i miresise. Kujtoj fletoret me nji rregull maniakal, ku “drejt-shkrushim” me bishtagyp e divid. Dhe kujtoj pushimin

Continue Reading →

N’buze te liqenit – nga Teuta Haxhija

N’buze te liqenit m’pyete per dashnine. Krahe drejt hapsines me u zhyte kambe drejt thellsines me u mbyte dur drejt qiellit me u taku trup drejt pafundsise me u genjy sy drejt kthjelltsise me u zhgenjy mish drejt mrekullise me u gjallnu shpirt drejt bregut me u ringjalle. Kur m’pyet per dashnine, bije Te çoj

Continue Reading →

Perballje – nga Teuta Haxhija

Perballje Ne vendin ku kam ra bjen shpesh bore e qete,zemer e jo shi zemrak, marramendes as ere fjale-perpimese qe te deperton as fjale n’ere si atje Ne vendin ku kam ra pullazet jane me gure,zemer jo vetem themelet si atje prej rrases mbi pullaz veç tym del prej tjegllave hijne andrra te lagshta qull

Continue Reading →

Numri i shikimeve

(306)

Arkiva